ÜyeGirişi

Bir hesabınız mı var Giriş Yap

Bir hesabınız mı var Giriş Yap

Kişisel verileriniz, Kvkk Metni kapsamında işlenmektedir. “Kayıt Ol” butonuna basarak Üyelik Sözleşmesi’ni okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Eskişehir Çıkışlı Karadeniz Turu 5 Gece Otel Konaklamalı

Tur Programı

1. Gün: Eskişehir'den Hareket


00:30 Eskişehir Hasan Polatkan MİGROS Önü

2. Gün: Amasya-Ordu Perşembe Yaylası-Fatsa-Fatsa Konaklama

Amasya’da ilk durağımız mumya müzesi olarak da bilinen Amasya Arkeoloji Müzesini ziyaret ediyoruz. Müzede Osmanlı Dönemleri de olmak üzere toplam 13 ayrı medeniyetin eserleri sergilenmektedir. Rehberimiz eşliğinde müze gezimizin ardından Amasya’da şehzadelik yapmış ve Osmanlı’ya padişah olmuş sultanlarımızdan, 2. Bayezid talimatıyla yaptırılmış olan külliyeyi ziyaret ediyoruz. Külliye içerisinde paratoner olarak kullanılmış çınar ağaçlarını, o dönemde Payitaht İstanbul’u merak eden ama gidemeyen Amasyalılar için İstanbul Siluetinin çizildiği  tarihi şadırvanı, kapı girişlerinde ki denge sütunlarını ve Camiinin içini gördükten sonra Yeşilırmak kıyısına iniyoruz. Amasya, Yeşilırmak’ın iki yakasına yerleşmiş bir şehirdir. Yeşilırmak kıyısında yer alan Kral Kaya Mezarlarının hikayesini rehberimizden dinledikten sonra panoramik olarak görerek fotoğraflıyoruz. Yeşilırmak kıyısı boyunca yerleştirilmiş olan Padişah büstleri ile şehrin dokusu zenginleştirilmiştir. Şehzadeler parkında yapacağımız yürüyüş sonrası aşkları dillere destan olmuş Ferhat ile Şirin hikayesinde Ferhat’ın Şirin için deldiğine inanılan su kanallarını göreceğiz. Rehberimizden hikayesini dinledikten sonra kısa bir fotoğraf molası veriyoruz, ardından Perşembe Yaylasına doğru yola çıkıyoruz. Kıyısına kurulmuş olduğu göl ve etrafını çevreleyen mendereslerle Karadeniz’in adından çok söz ettiren Perşembe Yaylasında bol bol fotoğraf çekip, yaylacılarla sohbetler ederek çaylarımızı, kahvelerimizi yudumlama imkânı bulacağız. Verilen serbest zamanımızın ardından Aybastı üzerinden Fatsa Otelimize varıyoruz.

3. Gün: Ordu-Boztepe-Trabzon-Atatürk Köşkü-Uzungöl-Karaester Yaylası-Rize Konaklama

Ordu’ya doğru yola çıkıyoruz. Ordu’da fındık alışverişi yapabileceğimiz ve üst kalite fındık alabileceğimiz bir kısa mola veriyoruz. Molamızın ardından adına şarkılar yazılmış olan Ordu Boztepe’ye ulaşmak için Teleferiğe (Ekstra) biniyoruz. Deniz seviyesinden 530 mt yükseklikteki Boztepe’nin büyüleyici manzarası eşiğinde fotoğraf çekebilmek için vereceğimiz serbest zamanın ardından  Gülbahar Hatun Camii ve Zağnos Deresi yanından Trabzon kalesini de panoramik olarak görerek Soğuksu Tepesi’ndeki Art Neuve (Yeni Sanat) tarzında Konstantin Kabayanidis’in yaptırmış olduğu ve Trabzon halkının Ata’ya armağanı olan Atatürk Köşkü’nü görüyoruz. Atatürk Köşkü gezimiz sonrasında, Çaykara'ya geliyor ve buradan Uzungöl’ e çıkıyoruz. Deniz seviyesinden 1090 m yükseklikte bulunan Uzungöl, dik yamaçları ve muhteşem orman örtüsü ile Alplerin güzelliğini geride bırakmaktadır. Vadinin ortasında bulunan ve yamaçlardan düşen kayaların Haldizen Deresi’nin önünü kapatmasıyla oluşmuş göl, “Uzungöl” olarak bilinir ve çevreye aynı ad verilmiştir. Özellikle yakınındaki “Şerah” Köyünün yöreye uygun tarzda yapılmış eski ahşap evler, doğanın güzelliğini tamamlar özelliktedir. Karadeniz’in en meşhur gölü olan Uzungöl çevresinde yapacağımız gezimiz sonrasında, Ekstra Program olan Uzungölü Üstten fotoğraflayabiliceğimiz Karaester yaylasına minibüsler ile çıkıp sislerin üzerinde çaylarımızı yudumlayıp serbest zamanın ardından otelimize doğru yola çıkıyoruz.

4. Gün: Çayeli Çeçeva Köyü (Çay Bahçeleri)-Fırtına Deresi-Çamlıhemşin-Ayder Yaylası-Zilkale Palovit Şelalesi-Huser Yaylası Rize Konaklama

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından bu günümüzü bölgenin en güzel yaylalarını ve derelerini görmeye gideceğiz bu gezilerimizin çoğunu bölgeden kiralayacağımız minibüsler ile yapılmaktadır ilk önce Rize ilimizin Çayeli ilçesindeki  Çeçeva Köyü Çay Bahçeleri veya Ağaran Şelalesi Turu gezimiz yörenin minibüsleri ile yapılacaktır (Ekstra)  burada bir çok çay markasının, dizi film ve reklam çekimlerinin yapıldığı uçsuz bucaksız çay bahçelerini ziyaret ediyoruz, dev salıncak, sallanan köprü, ve zipline yapma imkanıda bulacağız. Ziyaretimizin sonrasında Rize’nin ilçesi olan Ardeşen’de bulunan tek HES yapılmayan Fırtına Deresinde bulunan tesisimize gidiyoruz. Pınar alabalık restoarantta alacağımız bölgeye has olan kırmızı benekli alabalık, köfte tavuk mıhlama laz böreği yeme imkanı bulacağız, yemeğimizin ardından sizler için ekstra olarak yapacağımız Karadeniz’in yükselen trendi Zipline, Fırtına Deresi üzerinde yaklaşık 10 metre yükseklikte 350 metre uzunluğunda bağlanan çelik halatlar ile ip aktivitesi yapılabiliyor GİDİŞ BEDAVA DÖNÜŞ 40 TL :)))  Fırtına Deresinde Rafting Yaklaşık 1,5 saat süren Türkiye Federasyonu tarafından Uzman Eğitmenlerin vermiş olduğu bilgiler ışığında hafif bir parkurda Rafting (Ekstra) ve dev salıncak eğlencesi sonrasında Çat Vadisi, Çinçiva Köprüsü, Şenyuva Köyü, ve Pokut Yaylası ve Sal Yaylasını görme imkanı bulacağımız gezimizi düzenliyoruz (Ekstra) katılmak istemeyen misafirlerimiz Çamlıhemşin'de serbest olarak vakit geçirebilirler. Karadeniz turunda ben yaylalar yaylası görmeye gittim demeniz için Karadenizin en meşhur yaylasına gitmek için yola çıkıyoruz.1350 metre yükseklikte bulunan zengin bitki örtüsü ve kaplıca suları ile ünlü Ayder Yayla'sında bulunan Gelintülü Şelalesi, Horon Düzlüğü gezilerimizi tamamlayıp, yaylada serbest zaman veriyoruz, molamızın ardından dileyen misafirlerimiz ile bulutları ayaklarınızın altında hissedeceğiniz Huser Yaylası programımızı gerçekleştireceğiz, Karadeniz’in En Yüksek Yaylası Huser Yaylası Turu gezimiz yörenin minibüsleri ile yapılacaktır (Ekstra). Bu yaylada mecazi anlamda değil gerçek anlamda bulutların üzerine çıkacaksınız, 2400 rakımı ile en yüksek Karadeniz yaylalarından bir tanesi olan Huser Yaylasın gezimizde ayaklarınızın altında Palakçur, Avusor, Çeymakçur ve Kavrun Vadileri, arkanızda Karadeniz sahil şeridi, karşınızda Hazindak ve Pokut Sal sırtları, yani 0 m den 4000m ye kadar her yeri görebiliyor olacaksınız, vaktinizin tamamını fotoğraf çekilmek için harcamamanızı tavsiye ediyoruz, bir yere oturun ve doğanın size sunduğu bu şaheserin tadını çıkarın, unutmadan salıncağa binmeden asla dönmeyin, altınızda bulutlar, karşınızda batan güneş veya doğan güneş ile hayatınızın en özel anlarından birini yaşayacağınıza emin olabilirsiniz, katılmak istemeyen misafirlerimiz Ayder 'de serbest olarak vakit geçirebilirler, ekstra gezimizin ardından dinlenmek için otelimize hareket ediyoruz

5. Gün: Batum-Gonio Kalesi-Orta Camii-Piazza Meydanı-Medea Heykeli-Tiyatro Meydanı-Poseidon Anıtı-Ali ve Nino-Alfabe Kulesi-Borçka Karagöl-Trabzon Konaklama

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından Artvin Borçka ilçesi sınırlarında bulunan Klaskur (Aralık) Köyü yakınlarında 18. yy da derenin önünün kapanması sonucu oluşmuş gizli bir cennet olan Dağları birbirinden büyük ustalıkla ayıran vadiler arasında yaklaşık 1 saatlik yolculuğun ardından; muhteşem doğası ve bitki örtüsüyle Karagöl'de zamanın durmasını isteyeceğiniz anlar yaşayacağınız turumuz (Ekstra) olarak yapılmaktadır. Ekstra tura katılmak istemeyen misafirlerimiz, Borçka’da serbest zaman geçirebilirler. Buradaki gezimizin ardından, Hopa' dan geçerek ülkemizi Gürcistan'a bağlayan Sarp Sınır Kapısına Çoruh Nehri'nin Karadeniz'e dökülen yerine konumlandırılmış Batum'a giriş yapıyoruz sınırdan geçiş işlemlerimizi tamamladıktan sonra Batum’da bizi bekleyen aracımıza (Ekstra) binerek ilk olarak küçük bir sahil kasabasında olan Gonio Kalesi'ni panoramik olarak görüyoruz. Burada Ahalsopeli ve Adlia’yı birbirine bağlayan taş köprüyü Gonio Köprüsü’nün altından Çoruh Nehri’ni seyredip, dillere destan olan Ters Ev için küçük bir fotoğraf molası veriyoruz. Molamızın ardından Avrupa Meydanında göğe yükselen Kafkasların mitolojik yüzünü gösteren Medea Heykeli’nin hikâyesini dinleyip, sonrasında Piazza Meydanı’na geçiyoruz. Batum’un en güzel yerlerinden biri olan meydan Avrupa şehirlerinin meydanlarını anımsatıyor. Havayı saran taze kahve kokusu ile hoş bir atmosfer sunan meydanda bilgiler aldıktan sonra Ortodoks mezhebine ait Saint Nicholas Kilisesi'ni geziyoruz. Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşaa edilmiş kilise aktif olarak kullanılmaktadır, Tiyatro Meydanında, altın renkli Poseidon Heykeli’ni görüp fotoğraf molası veriyoruz, Tiyatro Binası'nı, Meryem Ana Katedrali’ni ziyaret ediyoruz, Dünyadaki 14 yazı sisteminden biri olan Gürcü Alfabesi'ni görebileceğimiz Alfabe Kulesi ve aşkları filmlere ve kitaplara konu olan Ali ve Nino Heykeli’ni görüp alışveriş ve Casino da vakit geçirmek isteyen misafirlerimiz için serbest zaman veriyoruz, serbest zamanın ardından yönümüzü tekrar Sarp sınır kapısına yönlendiriyoruz burada Free Shop da yapacağımız alış verişler sonrasında gümrükten Türkiye tarafına geçiyoruz bizi bekleyen otobüsümüze binerek konaklama için otelimize geçiyoruz, akşam yemeği ve geceleme otelimizde. 

Not: Türkiye ile Gürcistan Devletleri arasında yapılan anlaşma gereği TC vatandaşları Batum'a üzerinde TC kimlik numarası bulunan Resimli Yeni Kimlik Kartı veya Pasaport ile geçiş yapabilmektedir. Bunun dışındaki kimlik kartları ile (ehliyet, kurum kimlikleri vs.) geçiş yapılamamaktadır. Ailesi ile birlikte (Anne ve Babanın Aynı Anda) seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin BATUM'A geçişleri için NOTER’den onaylı MUVAVFAKATNAME almaları gerekmektedir. Bebekler, Çocuklar dâhil kimliklerde fotoğraf olması zorunludur.

DİKKAT: TC NOLU NÜFUS HÜVİYET CÜZDANINIZI SEYAHATE ÇIKARKEN YANINIZA ALMAYI UNUTMAYINIZ. 150 TL OLAN ÇIKIŞ ÜCRETİ MİSAFİR TARAFINDAN ÖDENİR. RESMİ OLARAK 01.09.2019 TARİHİ İTİBARİ İLE ESKİ NÜFUS CÜZDANLARI İLE GÜRCİSTAN'A GEÇİŞ SAĞLANAMAYACATIR.

6. Gün: Maçka-Sümela Manastırı-Vakfıkebir-Ordu Fındık Alışverişi-Terme-Samsun-Samsun Konaklama

Eski Rum dilinde yağmuru bol alan, yağmuru bol gören manasında olan “Mauçka” yada şimdiki adıyla Maçka’dan geçerek, Coşan Derenin oluşturmuş olduğu Altındere Vadisi içerisinde bulunan Sümela Manastırı’na hareket ediyoruz. Vadiden yaklaşık 300 metre yükseklikte bulunan, bir Rum Ortodoks Manastır ve Kompleksi olan Sümela Manastırı, aynı zamanda Hıristiyanlık tarihinin en eski kiliselerinden bir tanesidir. Halk arasında Meryem Ana olarak bilinen Sümela Manastırı, ismini siyah anlamına gelen “melas” sözcüğünden aldığı bilinmektedir. Tarih boyunca Hıristiyanlık için oldukça önemli bir yere sahip olan Sümela Manastırına vararak rehberimiz anlatımları eşliğinde geziyoruz.
Gezimizin ardından sırası ile vakfıkebir’de yöresel alışveriş Ordu’da fındık alışverişi yaparak Terme ve Çarşamba ilçelerini geçerek Samsun’da bulunan otelimize varıyoruz.

7. Gün: Samsun Gazi Müzesi-İlk Adım Anıtı- Bandırma Vapuru-Sinop Cezaevi-Sinop Limanı-Sinop Tekne Turu- Hamsilos Koyu-İstanbula Dönüş

Sabah otelimizde alınan son kahvaltı sonrasında Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Milli Mücadeleyi başlattığı Samsun geziyoruz.. İlk olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadeleyi başlatmak için 19 Mayıs 1919 'da 18 arkadaşıyla birlikte Samsun'a geldikleri vapur olan Bandırma Vapurunu ziyaret ediyoruz. Samsun Belediye Parkında Samsun'un simgesi haline gelmiş, Mustafa Kemal Atatürk'ün şehre ilk çıktığı noktaya dikilen Avusturalya' lı Heykeltraş Heinrich Krippel tarafından yapılan Atatürk Onur Anıtı'nı ziyaret ediyoruz Öğlen Yemeğimizi yemek üzere ve Sinop Gezimiz için Otobüsümüzü Sinop'a doğru çeviriyoruz. Alaçam ve Gerze ilçelerini panoramik görüp Sinop'a varıyoruz.  Sinop da öğlen yemeği için mantı yemeye gidiyoruz, Sinop Türkiye'nin en kuzey noktasında olup doğal güzelliğini koruyan tarihi bir liman kenttir. Sinop’ta ilk olarak Büyük İskender’e “Gölge etme, başka ihsan istemem” sözüyle tanınan, ünlü Filozof Diyojen’in Heykeli bizleri karşılıyor. Ardından yapacağımız Tarihi Sinop Cezaevi gezimizde, hem tarihin hüzünlü sayfalarına tanıklık edeceğiz hem de ilginç hikayeleri rehberimizden dinleyeceğiz. (Sinop Cezaevi, 15 Ocak 2021 Tarihi itibariyle tadilata alınmıştır. Gezi tarihinde henüz açılmamışsa, sadece dışarıdan fotoğrafı alınacaktır.) Pek çok ünlü ismi misafir eden Tarihi Sinop Cezaevi gezisinin ardından ise, Sinop Limanı’na ulaşacağız. Not: Sinop Gezimize Karadenize gelmişken tekne turu olmazsa olmazımız dedik ve son olarak tekne turu düzenliyoruz (Ekstra) Sinop'daki son gezimiz ardından  şehir merkezine 14 km uzaklıkta bulunan Hamsilos Tabiat Parkına hareket ediyoruz. Denizin bir nehir gibi kara içine girdiği Hamsilos Koyu ve Akliman Koyu gibi eşsiz güzellikteki iki doğal limanı içerisinde barındıran tabiat parkı, ormanlık alanları ve zengin biyoçeşitliliği ile bir doğa harikasıdır. Vereceğimiz serbest zaman sırasında doğal güzelliğin tadını çıkartabilir, hatıra fotoğrafları çekebilirsiniz. Serbest zamanımızın bitmesinin ardından Sinop’a veda ederek dönüş yolculuğuna geçiyoruz

Fiyata Dahil Olan Hizmetler

- Otellerde 5 Gece Yarım Pansiyon Konaklama
- Otellerde Alınacak 5 Sabah Kahvaltısı
- Otellerde Alınacak 5 Akşam Yemeği
- 1618 Nolu Zorunlu Seyahat Sigortası
- Program Dahilindeki Tüm Çevre Gezileri
- Profesyonel Rehberlik

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

- Tüm Özel Harcamalar
- Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
- Tüm Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
- Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar
- İlk Gün Kahvaltı ve Son Gün Akşam Yemeği
- Yurtdışı Çıkış Harcı (150 TL)
- Batum Transfer Aracı

Tur Hareket Detayları

Kalkış Yerleri:
    Tur Hareket Tarihleri:

    Fiyatlar

    Yorumlar


    Eskişehir Çıkışlı Karadeniz Turu 5 Gece Otel Konaklamalı Hakkındaki Düşünceleriniz

    Bu tur için toplam puanınız

    Tur ne kadar eğlenceliydi?

    Rehberler ne kadar ilgiliydi?

    Oteller / yemekler nasıldı?

    Tur güzergahı nasıldı?

    Ad Soyad

    Tur Hakkındaki Yorumunuz

    Tur Hakkında Genel Bilgilendirme

    ​EKSTRA TURLAR ; 

    • 250 TL - Pokut ve Sal Yaylası Turu
    • 250 TL - Borçka Karagöl
    • 250 TL - Huser Sis Denizi
    • 300 TL - Rafting
    • 150 TL - Ağaran Şelalesi Turu
    • 250 TL – Karaester Yaylası
    • 125 TL - Sinop Tekne Turu
    • 75 TL - Zipline İp Aktivitesi
    • 150 TL - Zilkale Palovit Şelalesi Turu
    • 250 TL - Batum Transfer Aracı
    • 150 TL - Çeçeva Çay Bahçeleri Turu
    • 75 TL - Dev Salıncak

    İptal Şartları


    Vize Bilgileri